GLASS À LA JOHN BAUER MED VARM TROLLSÅS
4 personer
Vaniljglass som räcker till 4
Trollsås:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
50 g + 50 g smör eller margarin
½ - 1 tsk ingefära
Mät upp grädde, socker, sirap och 50 g matfett i en kastrull. Koka ca 20 minuter tills såsen fått kolaliknande konsistens. Tillsätt då återstående mängd matfett och ingefära.
Skeda upp glassen i coupeglas och strö över djupfrysta, otinade lingon om du har sådana i frysen. Häll på den varma såsen och servera genast.
4 personer
Vaniljglass som räcker till 4
Trollsås:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
50 g + 50 g smör eller margarin
½ - 1 tsk ingefära
Mät upp grädde, socker, sirap och 50 g matfett i en kastrull. Koka ca 20 minuter tills såsen fått kolaliknande konsistens. Tillsätt då återstående mängd matfett och ingefära.
Skeda upp glassen i coupeglas och strö över djupfrysta, otinade lingon om du har sådana i frysen. Häll på den varma såsen och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar