KRYDDFLÄSK TILL BAKAD POTATIS
Ett glansigt fräs av rimmat fläsk, lök och timjan smakar härligt att mosa ned i en mjölig bakpotatis. Tar man därtill en rå äggula har man kalasmat för en kväll framför brasan. Öl eller enkelt rödvin därtill är en smaksak - eller vad man nu vill dricka för gott!
4 personer
300 g rimmat fläsk i skivor
½ - 1 gul lök
½ msk smör eller margarin
½ krm svartpeppar
1 tsk timjan
Skär bort svålremsan från fläsket och skär det sedan i små tärningar. Hacka löken. Fräs fläsk och lök i en het panna i sparsamt med fett. Krydda med peppar och tillsätt timjan. Smaka av, salta ev och servera, gärna med råa äggulor och en god tomatsallad.
Ett glansigt fräs av rimmat fläsk, lök och timjan smakar härligt att mosa ned i en mjölig bakpotatis. Tar man därtill en rå äggula har man kalasmat för en kväll framför brasan. Öl eller enkelt rödvin därtill är en smaksak - eller vad man nu vill dricka för gott!
4 personer
300 g rimmat fläsk i skivor
½ - 1 gul lök
½ msk smör eller margarin
½ krm svartpeppar
1 tsk timjan
Skär bort svålremsan från fläsket och skär det sedan i små tärningar. Hacka löken. Fräs fläsk och lök i en het panna i sparsamt med fett. Krydda med peppar och tillsätt timjan. Smaka av, salta ev och servera, gärna med råa äggulor och en god tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar