måndag 19 oktober 2015

Kryddfläsk till bakad potatis

KRYDDFLÄSK TILL BAKAD POTATIS

Ett glansigt fräs av rimmat fläsk, lök och timjan smakar härligt att mosa ned i en mjölig bakpotatis. Tar man därtill en rå äggula har man kalasmat för en kväll framför brasan. Öl eller enkelt rödvin därtill är en smaksak - eller vad man nu vill dricka för gott!

4 personer

300 g rimmat fläsk i skivor
½ - 1 gul lök
½ msk smör eller margarin
½ krm svartpeppar
1 tsk timjan


Skär bort svålremsan från fläsket och skär det sedan i små tärningar. Hacka löken. Fräs fläsk och lök i en het panna i sparsamt med fett. Krydda med peppar och tillsätt timjan. Smaka av, salta ev och servera, gärna med råa äggulor och en god tomatsallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar