måndag 19 oktober 2015

Everts fiskbullar på spenatbädd

EVERTS FISKBULLAR PÅ SPENATBÄDD

Att göra egna fiskbullar på färsk fisk är relativt lätt faktiskt!

4 personer

500 g filé av gädda, torsk eller kolja
2½ dl kaffegrädde
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 äggvitor
ev riven muskot efter smak
250 g djupfryst bladspenat
50 g smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
2½ dl fiskbuljong
50 g orökt kaviar på tub
½ dl riven ost


Sätt ugnen på 225°.

Mal fisken 2 - 3 gånger genom köttkvarn eller kör den i matberedare eller mixer. Blanda med grädde och kryddor. Vispa äggvitorna till skum och vänd ned dem i smeten.

Koka upp 1½ l fiskbuljong. Forma smeten till runda bollar och lägg ned dem i det sjudande spadet. Koka 8 - 10 minuter. Sila upp fiskspad till såsen. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Smörj en ugnssäker form och lägg spenaten i botten. Rada fiskbullarna över spenaten.

Gör såsen på matfett, mjöl, mjölk och fiskbuljong och låt den koka ca 8 minuter. Vispa i kaviaren. Slå såsen över rätten, strö riven ost över och gratinera 20 - 25 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar