söndag 25 oktober 2015

Krämig bulgur med svamp

KRÄMIG BULGUR MED SVAMP

Det här är en snabb och enkel variant på risotto. Späd med litet vatten om du vill ha bulgurn litet lösare i konsistensen.

4 portioner

4 portioner bulgur
1½ msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
250 g sötpotatis
300 g skogschampinjoner (eller vanliga)
2 msk olivolja
2 dl crème fraîche
3 dl finriven parmesan
några kvistar timjan, gärna citrontimjan
salt, peppar


Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen, med fond eller en buljongtärning i vattnet. Skala sötpotatisen och skär den i små fina tärningar, ca ½ cm. Ansa och dela svampen. Fräs sötpotatis och svamp i olivoljan tills potatisen är mjuk och allt fått fin färg. Tillsätt 1 dl vatten, crème fraîche, parmesan och repad timjan. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och vänd ned bulgurn. Toppa med litet extra parmesan och timjan vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar