KRÄMIG BULGUR MED SVAMP
Det här är en snabb och enkel variant på risotto. Späd med litet vatten om du vill ha bulgurn litet lösare i konsistensen.
4 portioner
4 portioner bulgur
1½ msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
250 g sötpotatis
300 g skogschampinjoner (eller vanliga)
2 msk olivolja
2 dl crème fraîche
3 dl finriven parmesan
några kvistar timjan, gärna citrontimjan
salt, peppar
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen, med fond eller en buljongtärning i vattnet. Skala sötpotatisen och skär den i små fina tärningar, ca ½ cm. Ansa och dela svampen. Fräs sötpotatis och svamp i olivoljan tills potatisen är mjuk och allt fått fin färg. Tillsätt 1 dl vatten, crème fraîche, parmesan och repad timjan. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och vänd ned bulgurn. Toppa med litet extra parmesan och timjan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar