PANNKAKSTÅRTA MED LEMON CURD-GRÄDDE
Med pannkakstårta blir det kalas, oavsett om man serverar den som dessert eller som tårta till kaffet.
6 personer
2½ dl siktat dinkel- eller vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g smör eller margarin
Fyllning:
3 kiwifrukter
2 dl hallonsylt
Lemon curd-grädde:
3 dl vispgrädde
2 dl lemon curd
Garnering:
1 kiwi
150 g hallon
Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen. Smält matfettet i en stekpanna och rör ned det i smeten. Då behövs inget extra matfett vid gräddningen. Grädda tunna pannkakor i stekpannan, ca 3/4 dl smet per pannkaka, 1½ minut på varje sida på strax över medelvärme. Låt pannkakorna kallna.
Skala och mosa kiwin grovt med en gaffel. Varva pannkakor med kiwi och hallonsylt. Vispa grädden lätt, tillsätt lemon curd och vispa till ett fast skum. Bred hälften av detta på tårtan och servera resten till.
Skala och skär kiwin i klyftor. Garnera tårtan med kiwi och hallon och servera den med den sparade gräddblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar