PANNBIFF MED RÖDVINSSÅS
Restauranglyxig pannbiff med mustig rödvinssås, kokt potatis och stekt svamp.
4 personer
500 g valfri färs
1 ägg
ca 1 dl grädde eller mjölk
½ dl ströbröd
1 gul lök
2 msk olja
salt, peppar
1 msk japansk soya
smör eller margarin till stekning
Rödvinssås:
1 morot
1 gul lök
2 stjälkar bladselleri
ca 4 dl kalvbuljong
2 lagerblad
1 dl rödvin
maizena till redning
Vispa ihop ägg, grädde och ströbröd och låt svälla några minuter. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop färs, fräst lök, ströbrödssmet och soya. Krydda med salt och peppar. Täck väl och låt stå i kylen ca 1 timme.
Forma fyra biffar av färsen och bryn dem i matfett. Ta upp dem.
Skala och finhacka grönsakerna till såsen. Fräs grönsakshacket i stekskyn 3 - 4 minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka upp. Lägg ned pannbiffarna i såsen och låt dem småkoka 10 - 15 minuter. Ta upp biffarna och håll dem varma. Sila såsen, smaka av och red med maizena.
Servera pannbiffarna med kokt potatis eller potatispuré, stekta kantareller och färsk timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar