måndag 26 oktober 2015

Jordgubbsglasstårta

JORDGUBBSGLASSTÅRTA

1 tårta, ca 10 bitar

5 äggulor
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vispgrädde
250 g ricottaost
finrivet skal av 1 lime
4 dl färska jordgubbar

Garnering:
ca 1 l färska jordgubbar


Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Vispa grädden. Vänd ned ricottaosten i grädden och rör slätt. Vänd ned äggvispet och limeskalet. Ställ bunken fryskallt, men ta fram och rör om i smeten då och då så att den fryses jämnt. Du kan självklart använda en glassmaskin om du har!

Skölj och rensa jordgubbarna och hacka dem i mindre bitar. Klä en rund form, ca 22 cm i diameter, med plastfilm och bred ut hälften av glassen i den när smeten har krämig mjukglasskonsistens. Strö över bärbitarna och bred sist över den sparade glassmeten. Djupfrys glassen.

Stjälp upp glassen ur formen och dra bort plastfilmen. Lägg upp på fat och garnera med bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar