måndag 26 oktober 2015

Italiensk semifreddo

ITALIENSK SEMIFREDDO

Semifreddo betyder halvfryst på italienska, och mycket riktigt serveras den här krämigt goda glassen först efter någon timmes mellanlandning i kylskåpet.

10 - 12 personer

200 g vit choklad
4 ägg
1 msk socker
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
150 g italienska mandelskorpor (typ biscotti)
5 dl färska jordgubbar

Garnering:
några färska jordgubbar
½ dl grovhackade pistagenötter


Bryt chokladen i mindre bitar. Smält över varmt vattenbad eller i mikro. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum och vispa gulor och socker till en ljus och porös smet. Vispa grädden i en rymlig bunke och rör ned äggulesmeten och chokladen. Vänd ned yoghurten.

Grovkrossa skorporna och skär bären i bitar. Vänd ned skorpor och bär försiktigt i smeten med stora tag. Vänd sist ned de hårt vispade äggvitorna med varsam hand. Häll smeten i en frystålig form som får stå i frysen 4 timmar. Smeten bör då vara halvfryst. Djupfryser du glassen bör den tempereras i kylskåpet någon timme före servering.

Garnera med bär och pistagenötter vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar