ITALIENSKA KÖTTBULLAR MED POTATISGNOCCHI
Potatisgnocchi används ofta i det italienska köket som ett alternativ till pasta. Du hittar dem i välsorterade matbutiker.
4 personer
Ca 500 g färska potatisgnocchi
Färs:
400 g blandfärs
salt, peppar
1 msk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl grädde
smör eller margarin till stekning
Sås:
1 ask minitomater
1 grön chili
½ rödlök
1 msk olivolja till stekning
2 dl grädde
1 - 2 msk hackad dill
1 tsk fransk senap
2 msk kapris
Garnering:
rivet citronskal
Blanda ingredienserna till färsen. Krydda med salt och peppar. Rulla till små köttbullar och stek dem gyllenbruna på medelvärme i litet matfett. Stek ca 4 minuter så att de blir färdiga inuti.
Dela tomaterna. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva rödlöken. Hetta upp olivoljan i en kastrull, lägg i grönsakerna och löken och låt fräsa 2 - 3 minuter. Häll på grädden och låt koka 2 - 3 minuter. Smaksätt med dill, senap och kapris och krydda med salt och peppar.
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. När den flyter upp till ytan, fånga upp dem med en hålslev och lägg direkt på tallrikar tillsammans med köttbullarna och såsen. Strö gärna över litet rivet citronskal vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar