måndag 19 oktober 2015

Kinesiska köttbullar på kålbädd

KINESISKA KÖTTBULLAR PÅ KÅLBÄDD

Våga vara litet annorlunda och krydda köttbullarna med ingefära och vitlök! Det är gott. Gör dem stora och avlånga, så kan de kallas biff för de fördomsfulla ...

4 personer

½ dl ströbröd
1½ dl mjölk
400 g fläskfärs
2 - 3 msk hackat purjogrönt
1 msk potatismjöl
1 ägg
1 msk soya
1 tsk salt
1 tsk mald ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin till stekning

Till kålbädden:
ca 400 g strimlad vitkål
det finstrimlade vita från en purjolök
½ msk smör eller margarin
2 tsk soya
1 krm salt
½ tsk mald ingefära
1 - 2 dl buljong


Hetta upp mjölken och häll den över ströbrödet. Rör om och låt svalna. Fräs under tiden den strimlade kålen och purjolöken i ytterst litet matfett utan att det tar färg. Lägg i soya, ingefära och salt och blanda väl. Lägg alltsammans i botten på en kastrull, slå på buljongen och låt koka 10 minuter - inte längre än att kålen behåller sin spänst.

Blanda skorpmjölsblandningen med det gröna från purjolöken, potatismjöl, ägg, salt, soya, ingefära och vitlökskross. Tillsätt färsen och arbeta allt smidigt. Forma 12 stora, avlånga bullar som steks i matfett i en inte för het panna. Lägg dem på kålbädden vid serveringen. Servera gärna med luftigt ris.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar