KINAINSPIRERAD GRYTA MED SAFFRANSRIS
Denna sötsura gryta är en utmärkt bjudrätt. Saffransris är gott till.
6 personer
500 g grytbitar av nötkött
(själv köper jag aldrig grytbitar som
jag kanske har sagt, jag tycker det är
onödigt att betala pengar för något
man lika väl kan göra själv!)
400 g rökt sidfläsk
2 msk smör eller margarin
6 msk honung
2 gula lökar
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1½ dl vitvinsvinäger
8 dl köttbuljong av tärning
2 gröna paprikor
50 g rotselleri
½ tsk salvia
1 tsk curry
2 tsk "fyra kryddor"
2 - 3 msk vetemjöl
Skär kött och fläsk i strimlor. Bryn det i matfett och honung. Skiva löken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Salta och peppra och tillsätt vitlök, vinäger och buljong. Låt alltsammans koka ca 40 minuter, tills köttet känns mört.
Strimla paprikan och hacka sellerin. Tillsätt grönsaker och kryddor. Rör ut mjölet med litet vatten och tillsätt det till grytan. Låt puttra ytterligare 5 - 10 minuter och smaka av med mer salt om det behövs.
Denna sötsura gryta är en utmärkt bjudrätt. Saffransris är gott till.
6 personer
500 g grytbitar av nötkött
(själv köper jag aldrig grytbitar som
jag kanske har sagt, jag tycker det är
onödigt att betala pengar för något
man lika väl kan göra själv!)
400 g rökt sidfläsk
2 msk smör eller margarin
6 msk honung
2 gula lökar
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1½ dl vitvinsvinäger
8 dl köttbuljong av tärning
2 gröna paprikor
50 g rotselleri
½ tsk salvia
1 tsk curry
2 tsk "fyra kryddor"
2 - 3 msk vetemjöl
Skär kött och fläsk i strimlor. Bryn det i matfett och honung. Skiva löken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Salta och peppra och tillsätt vitlök, vinäger och buljong. Låt alltsammans koka ca 40 minuter, tills köttet känns mört.
Strimla paprikan och hacka sellerin. Tillsätt grönsaker och kryddor. Rör ut mjölet med litet vatten och tillsätt det till grytan. Låt puttra ytterligare 5 - 10 minuter och smaka av med mer salt om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar