tisdag 6 oktober 2015

Fylld gratinerad squash

FYLLD GRATINERAD SQUASH

4 - 6 personer

4 squash à ca 400 g
1 l färska kantareller eller
2 burkar konserverade
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1½ tsk salt
400 g nötfärs
3/4 dl skorpmjöl
2 dl vatten
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver

Till såsen:
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré + 1 tsk paprikapulver
ev salt

Gratinering:
2 dl grovriven ost, stark och god


Sätt ugnen på 200°.

Skölj squashen och dela den på längden. Gröp ur fröna. Lägg dem i en smord, eldfast form med den skurna sidan nedåt och grädda 30 minuter.

Hacka lök och vitlök. Fräs svampen i matfett och tillsätt vitlöken. Låt det hela svettas. Rör ihop skorpmjöl och vatten och låt svälla. Blanda med svamp- och lökhack och färs. Om man vill kan man tillsätta 1 pkt bacon, som man hackar och i så fall tillsätter till svamp och vitlök. Krydda mer om så behövs.

Vänd på squashen och fyll med den delikata röran. Grädda 15 minuter.

Gör såsen och smaka av den med tomatpuré, paprikapulver och ev salt. Slå såsen över squashen och täck med ost. Gratinera ytterligare 15 minuter. Öka ev värmen mot slutet, så att rätten får färg.

Servera med ris och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar