DAGENS RECEPT 15-10-06
UGNSBAKAD KOLJA MED PEPPARROTSSMÖR
6 portioner
600 g koljafilé, alt sej eller torsk
50 g smör eller margarin
2 msk hackad dill
3 msk riven pepparrot
salt, vitpeppar
Tillbehör:
sockerärter
fänkål
potatis
smör eller margarin
Sätt ugnen på 200°.
Bred ut fiskfiléerna med ryggsidan ned och salta lätt. Strö över finriven pepparrot och finhackad dill. Hyvla tunna skivor av matfettet med osthyvel och täck örterna med detta innan du rullar ihop filéerna och fäster med tandpetare.
Lägg fisken i en smord, ugnsfast form, hyvla fler skivor smör eller margarin över och riv över extra pepparrot. Ugnsbaka fisken i mitten av ugnen 20 minuter.
Dela koljorna på mitten och servera med lättkokta grönsaker, t ex sockerärter och fänkål. Pressad potatis är också gott till. Om du vill kan du smälta mer smör och servera till. Ta då bort den vita bottensatsen så att smöret blir "skirat".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar