FISK I FRANSK SENAPSSÅS
Fiskfiléer som får koka i ugnen i en härlig senapssås - en både lättlagad och god fiskrätt.
4 personer
400 g spättafilé, färsk eller fryst och tinad
1 tsk salt
Sås:
2½ dl fiskbuljong gjord på tärning
1 dl crème fraîche
1 dl finskuren purjolök
2 msk vetemjöl
½ dl mjölk
2 msk ljus fransk senap
½ tsk salt
Sätt ugnen på 225°.
Skölj fisken och lägg den på en skärbräda. Strö på salt och rulla ihop filéerna. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Koka upp fiskbuljong, crème fraîche och finskuren purjolök i en kastrull. Vispa eller skaka samman mjöl och mjölk. Vispa ned redningen i såsen och koka 3 - 5 minuter. Smaka av såsen med senap och litet salt.
Häll såsen över fisken, täck med folie och koka i ugnen ca 25 minuter. Servera med kokt potatis och gröna ärter, t ex.
Fiskfiléer som får koka i ugnen i en härlig senapssås - en både lättlagad och god fiskrätt.
4 personer
400 g spättafilé, färsk eller fryst och tinad
1 tsk salt
Sås:
2½ dl fiskbuljong gjord på tärning
1 dl crème fraîche
1 dl finskuren purjolök
2 msk vetemjöl
½ dl mjölk
2 msk ljus fransk senap
½ tsk salt
Sätt ugnen på 225°.
Skölj fisken och lägg den på en skärbräda. Strö på salt och rulla ihop filéerna. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Koka upp fiskbuljong, crème fraîche och finskuren purjolök i en kastrull. Vispa eller skaka samman mjöl och mjölk. Vispa ned redningen i såsen och koka 3 - 5 minuter. Smaka av såsen med senap och litet salt.
Häll såsen över fisken, täck med folie och koka i ugnen ca 25 minuter. Servera med kokt potatis och gröna ärter, t ex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar