torsdag 29 oktober 2015

Kalvlever på franskt vis

KALVLEVER PÅ FRANSKT VIS

2 personer

2 skivor kalvlever
salt, peppar
2 msk smör eller margarin
2 msk finhackad schalottenlök
1 - 2 msk ljus fransk senap
1½ - 2 dl vispgrädde
1½ dl ris
ca 125 g frysta gröna ärter


Torka av levern och putsa bort ev hinnor. Krydda med salt och peppar. Bryn litet av matfettet i stekpannan och stek hastigt levern på medelvärme 2 minuter på varje sida. Ta upp den.

Vispa ur pannan med litet hett vatten. Sila skyn och spar till såsen.

Torka ur pannan och lägg i matfett och lök. Låt detta fräsa några minuter. Tillsätt senap, grädde och sky och låt sjuda under omrörning tills såsen blir simmig och tjock. Krydda - litet vitt vin gör susen. Färga ev med några droppar soya.

Lägg i levern i såsen och låt den bli riktigt genomvarm.

Lägg upp på tallrik och servera det med kokt ris blandat med kokta gröna ärter eller kokt potatis med hackad persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar