torsdag 29 oktober 2015

Glömd maräng med citronglass

GLÖMD MARÄNG MED CITRONGLASS

Frasig maräng med ett litet segt innandöme, som gräddas medan du sover. Du kan alltså lugnt glömma bort den!

4 personer

Maräng:
5 äggvitor
3½ dl socker
1 dryg tsk bakpulver
1 krm salt

Citronglass:
5 äggulor
1½ dl socker
saft och rivet skal av 1 citron


Maräng:
Smörj en rund form med löstagbar kant. Vispa äggvitorna hårt och blanda försiktigt ned socker, bakpulver och salt. Vispa. Häll marängsmeten i formen och se till att smeten blir högre längs formens kanter. I mitten behöver det bara vara ett tunt lager maräng. Ställ formen i 250° varm ugn, slå av värmen och låt formen stå i ugnen 6 - 8 timmar. Lossa marängen försiktigt och lägg upp den på ett serveringsfat.

Citronglass:
Vispa äggulor och socker tills det blir en pösig massa. Smaksätt med citronskal och -saft och smaka av, så att inte smaken blir för stark. Häll glassmassan i en form och frys några timmar eller använd glassmaskin om du har.

Skeda sedan upp den halvtinade glassen i marängkakans mitt. Dekorera ev med några citronskivor och citronmeliss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar