GLÖMD MARÄNG MED CITRONGLASS
Frasig maräng med ett litet segt innandöme, som gräddas medan du sover. Du kan alltså lugnt glömma bort den!
4 personer
Maräng:
5 äggvitor
3½ dl socker
1 dryg tsk bakpulver
1 krm salt
Citronglass:
5 äggulor
1½ dl socker
saft och rivet skal av 1 citron
Maräng:
Smörj en rund form med löstagbar kant. Vispa äggvitorna hårt och blanda försiktigt ned socker, bakpulver och salt. Vispa. Häll marängsmeten i formen och se till att smeten blir högre längs formens kanter. I mitten behöver det bara vara ett tunt lager maräng. Ställ formen i 250° varm ugn, slå av värmen och låt formen stå i ugnen 6 - 8 timmar. Lossa marängen försiktigt och lägg upp den på ett serveringsfat.
Citronglass:
Vispa äggulor och socker tills det blir en pösig massa. Smaksätt med citronskal och -saft och smaka av, så att inte smaken blir för stark. Häll glassmassan i en form och frys några timmar eller använd glassmaskin om du har.
Skeda sedan upp den halvtinade glassen i marängkakans mitt. Dekorera ev med några citronskivor och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar