SPANSK TORSKRÄTT MED GRÖNA BÖNOR
2 - 3 personer
300 g djupfryst torskfilé
2 msk smör eller margarin
½ citron
1 tsk salt
peppar
1 msk vetemjöl
Marinad:
2 msk tomatpuré
1 msk olja
3/4 dl vatten
2 tsk vinäger
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
ca 500 g djupfrysta gröna bönor
Låt fisken tina lätt och skär den sedan i tunna skivor på längden (detta om du har ett fiskblock). Smörj en gryta eller panna med matfett och fördela fiskskivorna över botten. Pressa över citron och strö över salt, peppar och mjöl.
Blanda ihop marinaden och slå den över fisken. Täck med lock eller folie och sjud fisken på svag värme ca 15 minuter.
Servera den goda fisken med t ex kokt potatis och så de kokta gröna bönorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar