onsdag 28 oktober 2015

Ananasdröm

ANANASDRÖM

En dessert som kan göras helt klar dagen före serveringen.

8 personer

2½ dl kaffegrädde
3 äggulor
½ dl socker
1 msk maizena
1 burk skivad ananas, 800 g
8 blad gelatin
3 dl vispgrädde
3 äggvitor


Blanda kaffegrädde, äggulor, socker, maizena och 2 dl av ananasspadet i en kastrull. Låt sjuda under vispning. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter, krama ur dem och låt dem smälta i äggsmeten.

Skär ananasen i små bitar men ta undan några skivor till garnering. Vispa grädden till fast skum. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till hårt skum. Blanda ned ananas, grädde och sist äggvita i den kalla äggkrämen som nu ska ha börjat stelna.

Häll upp smeten i en form och låt den stå i kylen minst 4 timmar. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp den strax före servering. Garnera med ananasskivor och ev någon småkaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar