onsdag 28 oktober 2015

Fläskfilé med portvinssås

FLÄSKFILÉ MED PORTVINSSÅS

6 personer

600 g fläskfilé
½ dl vetemjöl
1½ krm svartpeppar
2 + 2 msk smör eller margarin
½ gul lök
1 purjolök
1 röd och 1 grön paprika
1½ dl vispgrädde
1½ dl vatten
½ buljongtärning
100 g gorgonzola eller annan mögelost
ev ½ msk smör och ½ msk vetemjöl
1 tsk soya
4 - 6 msk rött portvin


Putsa fläskfilén och skär den i 1 cm tjocka skivor. Vänd dem i vetemjölet och krydda med svartpeppar. Hetta upp 2 msk matfett i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Ta upp köttet och håll det varmt medan du gör såsen.

Finhacka den gula löken, grovhacka den gröna paprikan och strimla purjolöken och den röda paprikan. Fräs detta i resten av matfettet. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning, ädelosten i bitar och låt osten smälta under omrörning. Lägg i köttet och koka alltsammans några minuter. Red ev såsen med en blandning av ½ msk smör eller margarin och ½ msk vetemjöl. Smaksätt med portvin och soya.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar