FISKPANNA MED ISHAVSROM
Ishavsrom på burk är inte så dyr och ger en festlig prägel åt en fiskrätt. Det är rommen från fisken lodda som ishavsrommen tillverkas av.
4 personer
Ca 500 g fiskfilé av t ex kolja
ca 3/4 tsk salt
2 msk vetemjöl
ca 1½ msk smör eller margarin
saft av ½ liten citron, 1 - 1½ msk
ca 2 msk vatten
½ dl finklippt dill
½ - 1 dl vispgrädde
Garnering:
citronskivor
1 burk ishavsrom, ca 60 g
Skölj färska fiskfiléer. Skär djupfryst fisk i block i knappt 2 cm breda bitar. Salta fisken och vänd den i mjölet.
Smöra en låg, vid gryta väl på botten och lägg i fisken. Klicka ev över litet fett och häll på citronsaft och vatten. Fördela det mesta av dillen över fisken och sjud under lock på ganska svag värme tills den är vit och ogenomskinlig. Späd under tiden med grädden. Beräkna koktiden till 6 - 12 minuter, längst tid för otinad fisk.
Garnera med citron, resten av dillen och ishavsrommen.
Ishavsrom på burk är inte så dyr och ger en festlig prägel åt en fiskrätt. Det är rommen från fisken lodda som ishavsrommen tillverkas av.
4 personer
Ca 500 g fiskfilé av t ex kolja
ca 3/4 tsk salt
2 msk vetemjöl
ca 1½ msk smör eller margarin
saft av ½ liten citron, 1 - 1½ msk
ca 2 msk vatten
½ dl finklippt dill
½ - 1 dl vispgrädde
Garnering:
citronskivor
1 burk ishavsrom, ca 60 g
Skölj färska fiskfiléer. Skär djupfryst fisk i block i knappt 2 cm breda bitar. Salta fisken och vänd den i mjölet.
Smöra en låg, vid gryta väl på botten och lägg i fisken. Klicka ev över litet fett och häll på citronsaft och vatten. Fördela det mesta av dillen över fisken och sjud under lock på ganska svag värme tills den är vit och ogenomskinlig. Späd under tiden med grädden. Beräkna koktiden till 6 - 12 minuter, längst tid för otinad fisk.
Garnera med citron, resten av dillen och ishavsrommen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar