CHILI CON KORV
En verkligt snabblagad rätt blir detta. Hoppas alla med språksinne förlåter namnet, eftersom chili con carne numera används så flitigt i Sverige - men det får även barn att förstå vad rätten innehåller. Korv kan man välja efter tycke, smak och kassa.
4 personer
2 burkar vita bönor i tomatsås à ca 400 g
1 - 2 gula lökar
1 grön paprika
ca 300 g korv efter smak
ca 1½ msk smör eller margarin
½ - 1 tsk chilipulver
ev salt
Häll bönorna i en gryta som rätten kan serveras ur och låt dem sakta värmas. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar eller strimlor. Skiva korven.
Fräs löken lätt i litet matfett i en stekpanna. Lägg i paprika och korv och låt det fräsa med några minuter på medelstark värme. Blanda lök, paprika och korv i bönorna och smaksätt med chilipulver och ev salt. Låt allt bli genomvarmt.
Servera grytan med t ex finstrimlad vitkål, ev med citron och persilja, samt brytbröd. Och själv vill jag gärna ha ris till sådana här grytor!
En verkligt snabblagad rätt blir detta. Hoppas alla med språksinne förlåter namnet, eftersom chili con carne numera används så flitigt i Sverige - men det får även barn att förstå vad rätten innehåller. Korv kan man välja efter tycke, smak och kassa.
4 personer
2 burkar vita bönor i tomatsås à ca 400 g
1 - 2 gula lökar
1 grön paprika
ca 300 g korv efter smak
ca 1½ msk smör eller margarin
½ - 1 tsk chilipulver
ev salt
Häll bönorna i en gryta som rätten kan serveras ur och låt dem sakta värmas. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar eller strimlor. Skiva korven.
Fräs löken lätt i litet matfett i en stekpanna. Lägg i paprika och korv och låt det fräsa med några minuter på medelstark värme. Blanda lök, paprika och korv i bönorna och smaksätt med chilipulver och ev salt. Låt allt bli genomvarmt.
Servera grytan med t ex finstrimlad vitkål, ev med citron och persilja, samt brytbröd. Och själv vill jag gärna ha ris till sådana här grytor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar