tisdag 20 oktober 2015

Chili con korv

CHILI CON KORV

En verkligt snabblagad rätt blir detta. Hoppas alla med språksinne förlåter namnet, eftersom chili con carne numera används så flitigt i Sverige - men det får även barn att förstå vad rätten innehåller. Korv kan man välja efter tycke, smak och kassa.

4 personer

2 burkar vita bönor i tomatsås à ca 400 g
1 - 2 gula lökar
1 grön paprika
ca 300 g korv efter smak
ca 1½ msk smör eller margarin
½ - 1 tsk chilipulver
ev salt


Häll bönorna i en gryta som rätten kan serveras ur och låt dem sakta värmas. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar eller strimlor. Skiva korven.

Fräs löken lätt i litet matfett i en stekpanna. Lägg i paprika och korv och låt det fräsa med några minuter på medelstark värme. Blanda lök, paprika och korv i bönorna och smaksätt med chilipulver och ev salt. Låt allt bli genomvarmt.

Servera grytan med t ex finstrimlad vitkål, ev med citron och persilja, samt brytbröd. Och själv vill jag gärna ha ris till sådana här grytor!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar