lördag 3 oktober 2015

Dagens recept: Mustig köttgryta

DAGENS RECEPT 15-10-02


MUSTIG KÖTTGRYTA

Långkoket blir extra smidigt i ugnen och du kan lugnt syssla med annat under tiden. Sedan är det bara att njuta av ett mört kött med mycket smak.

4 portioner

500 - 600 g högrev
2 gula lökar
3 msk olja
salt, vitpeppar
3 morötter
smör eller margarin att steka i
5 soltorkade tomater
200 g cocktailtomater
70 g spenatblad


Sätt ugnen på 150°.

Putsa köttet fritt från hinnor och senor och skär det i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg det i en ugnsfast form. Skala lökarna och skär dem i litet större bitar. Lägg dem i formen med köttet, häll på olja och krydda lätt med salt och peppar. Täck med folie och sätt in i ugnen 1½ - 2 timmar.

Skala morötterna och skär dem i slantar. Fräs i matfett ett par minuter och häll sedan på litet vatten. Strimla de soltorkade tomaterna och dela cocktailtomaterna. Tillsätt dem till morötterna och låt puttra ca 10 minuter.

Blanda ned grönsakerna i köttgrytan när köttet är mört. Servera med t ex fetaostkräm (recept nedan) och spenatblad eller en god sallad. Själv vill jag helst ha potatis till en sådan här gryta men ibland kan jag vara hopplöst konventionell ... :-D


FETAOSTKRÄM

150 g fetaost
1 dl crème fraîche


Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ned crème fraîchen. Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar