DAGENS RECEPT 15-10-02
MUSTIG KÖTTGRYTA
Långkoket blir extra smidigt i ugnen och du kan lugnt syssla med annat under tiden. Sedan är det bara att njuta av ett mört kött med mycket smak.
4 portioner
500 - 600 g högrev
2 gula lökar
3 msk olja
salt, vitpeppar
3 morötter
smör eller margarin att steka i
5 soltorkade tomater
200 g cocktailtomater
70 g spenatblad
Sätt ugnen på 150°.
Putsa köttet fritt från hinnor och senor och skär det i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg det i en ugnsfast form. Skala lökarna och skär dem i litet större bitar. Lägg dem i formen med köttet, häll på olja och krydda lätt med salt och peppar. Täck med folie och sätt in i ugnen 1½ - 2 timmar.
Skala morötterna och skär dem i slantar. Fräs i matfett ett par minuter och häll sedan på litet vatten. Strimla de soltorkade tomaterna och dela cocktailtomaterna. Tillsätt dem till morötterna och låt puttra ca 10 minuter.
Blanda ned grönsakerna i köttgrytan när köttet är mört. Servera med t ex fetaostkräm (recept nedan) och spenatblad eller en god sallad. Själv vill jag helst ha potatis till en sådan här gryta men ibland kan jag vara hopplöst konventionell ... :-D
FETAOSTKRÄM
150 g fetaost
1 dl crème fraîche
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ned crème fraîchen. Smaka av med salt och peppar.
MUSTIG KÖTTGRYTA
Långkoket blir extra smidigt i ugnen och du kan lugnt syssla med annat under tiden. Sedan är det bara att njuta av ett mört kött med mycket smak.
4 portioner
500 - 600 g högrev
2 gula lökar
3 msk olja
salt, vitpeppar
3 morötter
smör eller margarin att steka i
5 soltorkade tomater
200 g cocktailtomater
70 g spenatblad
Sätt ugnen på 150°.
Putsa köttet fritt från hinnor och senor och skär det i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg det i en ugnsfast form. Skala lökarna och skär dem i litet större bitar. Lägg dem i formen med köttet, häll på olja och krydda lätt med salt och peppar. Täck med folie och sätt in i ugnen 1½ - 2 timmar.
Skala morötterna och skär dem i slantar. Fräs i matfett ett par minuter och häll sedan på litet vatten. Strimla de soltorkade tomaterna och dela cocktailtomaterna. Tillsätt dem till morötterna och låt puttra ca 10 minuter.
Blanda ned grönsakerna i köttgrytan när köttet är mört. Servera med t ex fetaostkräm (recept nedan) och spenatblad eller en god sallad. Själv vill jag helst ha potatis till en sådan här gryta men ibland kan jag vara hopplöst konventionell ... :-D
FETAOSTKRÄM
150 g fetaost
1 dl crème fraîche
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ned crème fraîchen. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar