torsdag 1 oktober 2015

Dagens recept: Äppeltröst

DAGENS RECEPT 15-10-01


ÄPPELTRÖST

Som att dricka en riktigt god äppelpaj! Vill man pimpa "pajen" kan man tillsätta ca 2 cl calvados per person före serveringen.

6 personer

8 dl ofiltrerad äppelmust
1 kanelstång
½ tsk kardemummakärnor

Topping:
½ vaniljstång
2 äggulor
3 msk socker
2 dl vispgrädde


Värm äppelmusten med kryddorna. Ställ kastrullen åt sidan och låt stå och dra ca 15 minuter. Sila bort kryddorna.

Topping:
Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Vispa vaniljfrön, äggulor och socker ljust och fluffigt. Vispa grädden fluffig och vänd ned den i äggsmeten.

Fördela den varma musten i glas och toppa med vaniljgrädde.


Ur Allt om Mat nr 14/2015


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar