DAGENS RECEPT 15-09-30
FISKRULLAR MED OSTFYLLNING OCH DILLTOMATER
En smakrik och snabblagad fiskrätt som kan lagas av tinade frysta eller färska spättafiléer.
4 personer
600 g spättafilé
125 g pepparrotsost
1 msk smör eller margarin
4 tomater
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl hackad färsk dill eller ½ dl fryst
Tillbehör:
kokta eller ugnsbakade potatisklyftor
Torka fisken torr och strö på ½ tsk salt och 1 krm peppar. Fördela osten på skinnsidan av filéerna och rulla ihop till rullar. Hetta upp matfettet i en stekpanna med non-stick-beläggning och lägg rullarna med skarven nedåt i pannan. Bryn försiktigt runt om på medelstark värme ca 3 minuter. Lägg på ett lock mot slutet av stekningen. Ta upp och håll fisken varm under folie.
Skölj tomaterna, klyfta och dela klyftorna på mitten. Vänd ned tomaterna i den heta pannan, salta och peppra och blanda ned dillen. Lägg slutligen i fiskrullarna och låt allt bli varmt. Servera med potatisklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar