tisdag 29 september 2015

Dagens recept: Gratinerad kassler med pepparrot

DAGENS RECEPT 15-09-29


GRATINERAD KASSLER MED PEPPARROT

En bra vardagsrätt där allt är samlat i en form. Pepparroten serveras till och ger extra stuns åt rätten.

4 personer

600 g potatis
500 - 600 g kassler

Sås:
1 bit ädelost, 140 g
1 fp Kelda tomat & paprika, 2½ dl
½ dl vatten

Tillbehör:
250 g broccoli
150 g sockerbönor eller sockerärter
hackad persilja
riven pepparrot


Sätt ugnen på 225°.

Skala och skiva potatisen i cm-tjocka skivor. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter, låt den rinna av och lägg den sedan i en ugnssäker form. Grovriv ädelosten och blanda den med Kelda och vatten, eller kör snabbt ihop osten i mindre bitar, Kelda och vatten i matberedare. Häll såsen över potatisen.

Skär kasslern i skivor och lägg skivorna ovanpå potatisen. Gratinera i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Strö litet hackad persilja och riven pepparrot över vid serveringen. Servera tillsammans med lättkokta broccolibuketter och sockerbönor eller sockerärter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar