DAGENS RECEPT 15-10-03
KRÄMIG KAVIARSTRÖMMING
4 portioner
600 g strömmingsfilé
1 tsk salt
1 liten rödlök
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
½ dl lättrökt kaviar, t ex Kalles
2 msk mild chilisås
2 msk ströbröd
Sätt ugnen på 225°.
Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan. Lägg strömmingen med köttsidan upp och strö på salt. Rulla filéerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i en smord, ugnsfast form.
Skala och hacka löken. Blanda ihop grädde, crème fraîche, kaviar, chilisås och lök. Häll blandningen över strömmingen och strö över ströbrödet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Servera med potatis och önskad grönsak, eller vad du vill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar