BROCCOLISÅS TILL PASTA
Den här såsen går mycket fort och lätt att laga med hjälp av en mixer!
6 - 8 personer
750 g djupfryst broccoli
vatten, salt
2 msk smör eller margarin
1 krm peppar
1 krm malen muskot
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
ca 30 - 40 g riven parmesan
Låt broccolin tina, men bara så att den går att hantera. Skär bort blommorna och skiva stjälkarna tunt. Lägg de skivade stjälkarna och blomdelarna i kokande saltat vatten och koka 5 minuter. Slå av vattnet men spara 1 dl. Ta undan några blommor till garnering.
Kör broccolin, det sparade spadet, matfett, peppar, muskot och vitlök till en jämn puré. Koka pastan under tiden.
Värm grädden långsamt och tillsätt broccolipurén. Låt det koka upp och smaka ev av med salt. Ringla såsen över pastan och strö över den rivna osten. Garnera med broccoliblommorna.
Även om såsen är grönsaksbaserad tycker jag det passar utmärkt med en fräsch sallad till!
Den här såsen går mycket fort och lätt att laga med hjälp av en mixer!
6 - 8 personer
750 g djupfryst broccoli
vatten, salt
2 msk smör eller margarin
1 krm peppar
1 krm malen muskot
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
ca 30 - 40 g riven parmesan
Låt broccolin tina, men bara så att den går att hantera. Skär bort blommorna och skiva stjälkarna tunt. Lägg de skivade stjälkarna och blomdelarna i kokande saltat vatten och koka 5 minuter. Slå av vattnet men spara 1 dl. Ta undan några blommor till garnering.
Kör broccolin, det sparade spadet, matfett, peppar, muskot och vitlök till en jämn puré. Koka pastan under tiden.
Värm grädden långsamt och tillsätt broccolipurén. Låt det koka upp och smaka ev av med salt. Ringla såsen över pastan och strö över den rivna osten. Garnera med broccoliblommorna.
Även om såsen är grönsaksbaserad tycker jag det passar utmärkt med en fräsch sallad till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar