FESTLIGA PLOMMON
Enkla katrinplommon kan göras till en festlig efterrätt med den här metoden. Dessutom är det en lättlagad dessert!
4 - 6 personer
3 dl rött vin
½ dl socker
rivet skal av ½ citron
2 kryddnejlikor
1 - 2 påsar kärnfria katrinplommon
Garnering:
rostad flagad mandel
rivet citronskal
Vin, socker, citronskal och nejlikor kokas upp - men spara litet citronskal till garnering. Häll den heta lagen över katrinplommonen som sedan får dra 10 - 12 timmar. Lägg upp på fat med kant, strö över rostad mandel och citronskal och servera plommonen iskalla med lättvispad grädde.
Enkla katrinplommon kan göras till en festlig efterrätt med den här metoden. Dessutom är det en lättlagad dessert!
4 - 6 personer
3 dl rött vin
½ dl socker
rivet skal av ½ citron
2 kryddnejlikor
1 - 2 påsar kärnfria katrinplommon
Garnering:
rostad flagad mandel
rivet citronskal
Vin, socker, citronskal och nejlikor kokas upp - men spara litet citronskal till garnering. Häll den heta lagen över katrinplommonen som sedan får dra 10 - 12 timmar. Lägg upp på fat med kant, strö över rostad mandel och citronskal och servera plommonen iskalla med lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar