onsdag 7 oktober 2015

Seglarsallad

SEGLARSALLAD

Till den här salladen kan man använda burkpotatis eller färskpotatis. I stället för skinka kan man tänka sig "salta biten" eller korv, eller varför inte kassler?

6 personer

2 burkar eller 1 kg kall,
kokt färskpotatis
10 cm purjolök
2 dl finhackad ättiksgurka
2 dl persilja
2 - 3 dl finstrimlad isbergssallad
400 - 500 g rökt skinka

Dressing:
4 dl majonnäs
4 tsk citronsaft
några droppar worcestershiresås
3 msk torrt vitt eller rött vin
1 tsk ljus fransk senap, typ Dijon
1 tsk svensk senap
½ tsk salt
1 krm svartpeppar


Skala potatisen och skiva den tunt. Använd äggskäraren. Strimla purjolöken, hacka ättiksgurkan och låt den rinna av ordentligt. Skölj och hacka persiljan och isbergsssalladen. Tärna skinkan.

Blanda alla ingredienserna i en skål. Blanda majonnäs och citronsaft i en annan skål. Smaksätt med vin, worcestershiresås, senap, svartpeppar och salt. Om dressingen blir för tjock, späd försiktigt med mjölk.

Häll dressingen över salladen och blanda ordentligt. Låt stå en stund.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar