HET AUBERGINESALLAD MED CHILI OCH CITRON
Mustig och het sallad med bönor, brysselkål och pressad citron.
4 personer
1 aubergine
50 g champinjoner
1 gul lök
1 röd chili, t ex spansk peppar
25 g + 25 g smör eller margarin
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
200 g brysselkål
50 g gröna bönor
1 liten zucchini
1 morot
2 krm flingsalt
½ tsk pressad citron
Ansa och skär aubergine och champinjoner i bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs auberginen i 25 g smör eller margarin tillsammans med chili, sambal och paprikapulver i en panna tills allt är helt mjukt. Fräs champinjoner och lök i 25 g smör eller margarin i en stekpanna tills löken mjuknat. Krydda med salt och peppar.
Ansa brysselkål och bönor. Ansa och skär zucchinin i mindre bitar. Skala och skär moroten i bitar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten 4 - 5 minuter och låt dem rinna av.
Blanda de frästa grönsakerna med de förvällda och krydda med flingsalt. Ringla citronsaft över salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar