onsdag 23 september 2015

Aubergine med persilja, parmesan och vitlök

AUBERGINE MED PERSILJA, PARMESAN
OCH VITLÖK

Den här rätten ska stekas i pannan precis före serveringen. Aubergineskivorna är jättegoda att servera i bröd med tzatziki till.

4 personer

2 auberginer
2 tsk salt
50 g parmesan
1 kruka persilja
3 vitlöksklyftor
2 dl ströbröd
1 krm nymald svartpeppar
2 ägg
1 dl olivolja


Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor, lägg dem på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 minuter.

Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda ost, persilja och pressad vitlök, tillsätt ströbrödet och krydda med peppar. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och doppa dem i uppvispade ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.

Stek aubergineskivorna i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida och servera genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar