DAGENS RECEPT 15-08-26
GRYTA MED POTATIS OCH BLOMKÅL
3 . 4 portioner
2 kokta potatisar
1 tomat
350 g blomkål
3 msk olja
3/4 tsk senapsfrön
½ tsk spiskummin
3/4 tsk gurkmeja
½ tsk garam masala
chiliflakes efter behag
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk riven ingefära
4 dl vatten
2 dl kokta kikärter
salt
1½ dl grädde
Skär potatisen i bitar. Hacka tomaten och skär blomkålen i fina buketter. Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt senapsfröna. När fröna liksom börjar vissla lite tillsätter du spiskummin, gurkmeja, garam masala och chili och låter det fräsa någon minut. Passa så att det inte bränns.
Tillsätt vitlök, ingefära och tomat och fräs ytterligare en liten stund. Späd med vatten och lägg i potatis, blomkål och kikärter. Salta. Låt puttra tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk, tillsätt sedan grädden, koka upp och smaka av. Servera med ris eller ett gott bröd.
GRYTA MED POTATIS OCH BLOMKÅL
3 . 4 portioner
2 kokta potatisar
1 tomat
350 g blomkål
3 msk olja
3/4 tsk senapsfrön
½ tsk spiskummin
3/4 tsk gurkmeja
½ tsk garam masala
chiliflakes efter behag
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk riven ingefära
4 dl vatten
2 dl kokta kikärter
salt
1½ dl grädde
Skär potatisen i bitar. Hacka tomaten och skär blomkålen i fina buketter. Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt senapsfröna. När fröna liksom börjar vissla lite tillsätter du spiskummin, gurkmeja, garam masala och chili och låter det fräsa någon minut. Passa så att det inte bränns.
Tillsätt vitlök, ingefära och tomat och fräs ytterligare en liten stund. Späd med vatten och lägg i potatis, blomkål och kikärter. Salta. Låt puttra tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk, tillsätt sedan grädden, koka upp och smaka av. Servera med ris eller ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar