DAGENS RECEPT 15-08-25
SKINKSTEK MED TOMATPOTATIS
Blanda och ös på med färska örter nu när det är högsäsong. Här har vi använt timjan och rosmarin.
4 portioner
Ca 1,2 kg färsk skinkstek eller benfri fläskkarré
salt, nymald svartpeppar
4 - 5 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
2 dl höns- eller köttbuljong
Tomatpotatis:
6 potatisar
4 plommontomater
3 msk olivolja
4 - 5 kvistar färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225°. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och gnid in det med salt och peppar. Skala och skär vitlöken i smala klyftor. Dela rosmarinen i små bitar. Gör små hål här och där i köttet med en vass knivspets och stick in vitlöksklyftor och rosmarinbitar. Stick in en termometer så att hela röret täcks och spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet.
Skala potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. Dela tomaterna. Blanda potatis, tomater, olivolja, timjan, salt och peppar och lägg blandningen runt om köttet. Stek mitt i ugnen 25 minuter. Häll buljongen över köttet litet i taget och rör om i potatisen då och då.
Sänk ugnsvärmen till 175° och stek köttet tills termometern visar 75°. Ös köttet och potatisen med buljongen några gånger under tiden. Låt köttet vila en stund innan du skivar upp det.
Garnera med rucola och smula över fetaost strax före servering.
SKINKSTEK MED TOMATPOTATIS
Blanda och ös på med färska örter nu när det är högsäsong. Här har vi använt timjan och rosmarin.
4 portioner
Ca 1,2 kg färsk skinkstek eller benfri fläskkarré
salt, nymald svartpeppar
4 - 5 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
2 dl höns- eller köttbuljong
Tomatpotatis:
6 potatisar
4 plommontomater
3 msk olivolja
4 - 5 kvistar färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225°. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och gnid in det med salt och peppar. Skala och skär vitlöken i smala klyftor. Dela rosmarinen i små bitar. Gör små hål här och där i köttet med en vass knivspets och stick in vitlöksklyftor och rosmarinbitar. Stick in en termometer så att hela röret täcks och spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet.
Skala potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. Dela tomaterna. Blanda potatis, tomater, olivolja, timjan, salt och peppar och lägg blandningen runt om köttet. Stek mitt i ugnen 25 minuter. Häll buljongen över köttet litet i taget och rör om i potatisen då och då.
Sänk ugnsvärmen till 175° och stek köttet tills termometern visar 75°. Ös köttet och potatisen med buljongen några gånger under tiden. Låt köttet vila en stund innan du skivar upp det.
Garnera med rucola och smula över fetaost strax före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar