DAGENS RECEPT 15-08-24
ÄDLA SCHNITZLAR
Litet roquefort eller ädelost sätter spets på den här anrättningen, som kan förberedas i god tid och sedan bara skjutas in i ugnen för att få läcker yta och bli genomvarm.
4 personer
4 skivor benfritt kalvkött
salt, vitpeppar
smör eller margarin
1 liten bit ädelost
4 - 5 tomater
Skiva tomaterna och lägg dem som en bädd på ett smort gratängfat. Krydda lätt med salt och peppar.
Bulta ut kalvskivorna lätt med knuten hand, krydda och stek dem läckert bruna. Lägg över köttet på tomaterna och lägg ca 1 tsk av osten på varje skiva. Gratinera i 275 grader tills osten börjar smälta, ca 5 minuter. Servera med potatis eller ris och grönsallad.
Kalvköttet kan bytas ut mot fläskfilé eller fjärilskotletter.
ÄDLA SCHNITZLAR
Litet roquefort eller ädelost sätter spets på den här anrättningen, som kan förberedas i god tid och sedan bara skjutas in i ugnen för att få läcker yta och bli genomvarm.
4 personer
4 skivor benfritt kalvkött
salt, vitpeppar
smör eller margarin
1 liten bit ädelost
4 - 5 tomater
Skiva tomaterna och lägg dem som en bädd på ett smort gratängfat. Krydda lätt med salt och peppar.
Bulta ut kalvskivorna lätt med knuten hand, krydda och stek dem läckert bruna. Lägg över köttet på tomaterna och lägg ca 1 tsk av osten på varje skiva. Gratinera i 275 grader tills osten börjar smälta, ca 5 minuter. Servera med potatis eller ris och grönsallad.
Kalvköttet kan bytas ut mot fläskfilé eller fjärilskotletter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar