torsdag 27 augusti 2015

Dagens recept: Tjocka äppelplättar med äppelkompott

DAGENS RECEPT 15-08-27


TJOCKA ÄPPELPLÄTTAR MED ÄPPELKOMPOTT

Plättarna blir "puffiga" av bakpulvret. Perfekt till dessert eller mellanmål.

4 personer

1 ägg
2 msk socker
½ tsk malen kanel
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2½ dl mjölk
2 äpplen, gärna Aroma
2 msk smör eller margarin

Äppelkompott:
2 äpplen
2 msk socker


Kompott:
Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Lägg dem i en gryta och tillsätt sockret. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna.

Vispa ihop ägg, socker och kanel. Sikta i mjöl, bakpulver och salt och tillsätt mjölken, litet i taget. Vispa till en klimpfri smet. Kärna ur äpplena och riv dem ned i smeten. Stek tjocka plättar av smeten i en plättlagg eller stekpanna. Lägg plättarna på ett fat under aluminiumfolie medan resten av smeten steks.

Servera plättarna med äppelkompott och honung.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar