DAGENS RECEPT 15-08-27
TJOCKA ÄPPELPLÄTTAR MED ÄPPELKOMPOTT
Plättarna blir "puffiga" av bakpulvret. Perfekt till dessert eller mellanmål.
4 personer
1 ägg
2 msk socker
½ tsk malen kanel
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2½ dl mjölk
2 äpplen, gärna Aroma
2 msk smör eller margarin
Äppelkompott:
2 äpplen
2 msk socker
Kompott:
Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Lägg dem i en gryta och tillsätt sockret. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop ägg, socker och kanel. Sikta i mjöl, bakpulver och salt och tillsätt mjölken, litet i taget. Vispa till en klimpfri smet. Kärna ur äpplena och riv dem ned i smeten. Stek tjocka plättar av smeten i en plättlagg eller stekpanna. Lägg plättarna på ett fat under aluminiumfolie medan resten av smeten steks.
Servera plättarna med äppelkompott och honung.
TJOCKA ÄPPELPLÄTTAR MED ÄPPELKOMPOTT
Plättarna blir "puffiga" av bakpulvret. Perfekt till dessert eller mellanmål.
4 personer
1 ägg
2 msk socker
½ tsk malen kanel
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2½ dl mjölk
2 äpplen, gärna Aroma
2 msk smör eller margarin
Äppelkompott:
2 äpplen
2 msk socker
Kompott:
Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Lägg dem i en gryta och tillsätt sockret. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop ägg, socker och kanel. Sikta i mjöl, bakpulver och salt och tillsätt mjölken, litet i taget. Vispa till en klimpfri smet. Kärna ur äpplena och riv dem ned i smeten. Stek tjocka plättar av smeten i en plättlagg eller stekpanna. Lägg plättarna på ett fat under aluminiumfolie medan resten av smeten steks.
Servera plättarna med äppelkompott och honung.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar