torsdag 16 juli 2015

Lyxig hallonmousse

LYXIG HALLONMOUSSE

Bli lycklig av hallon! Att använda gelatinblad är inte så krångligt som det låter. Läs igenom receptet och kör!

8 portioner

4 gelatinblad
500 g hallon, färska eller tinade frysta
2 ägg
1 dl socker
3 dl vispgrädde
½ kruka citronmeliss


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka 250 g hallon till en kompott ca 5 minuter på svag värme. Dra kastrullen från värmen och smält ned de urkramade gelatinbladen. Låt svalna.

Separera äggen i gulor och vitor och vispa vitorna pösiga. (Gulorna kan du plasta in och förvara i kylen och kanske använda i en god Carbonara nästa dag!) Tillsätt socker och vispa fast och fluffigt.

Vispa grädden. Vänd i den avsvalnade hallonkompotten i 1 dl vispgrädde. Tillsätt resten av grädden och vänd ihop med slickepott. Vänd ihop hallongrädden och äggvitorna försiktigt med samma slickepott.

Mosa 250 g hallon - spara några till garnering. Vänd in moset i moussesmeten så att det blir stora "klumpar" av hallonmos. Lägg några hallon i botten på varje glas och fyll med hallonmousse, gärna med hjälp av spritspåse. Ställ i kylen ca 2 timmar och servera med hallon och citronmeliss.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar