DAGENS RECEPT 15-07-16
KYCKLING MED BROCCOLIPASTA OCH PEPPARFRUKT
4 portioner
3 msk skalad, riven ingefära
1½ msk sesamolja
3/4 dl japansk soya
1 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
280 g pasta
2 stora kycklingfiléer, 300 g
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
2 msk olivolja
500 g broccolibuketter, frysta och tinade
eller färska och förvällda
salt
Blanda ingefära, sesamolja, soya, vinäger och socker. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten.
Fräs kycklingen i oljan ca 10 minuter. Krydda med 1 krm salt. Tillsätt vitlök, pepparfrukt och hälften av ingefärssåsen och fräs ca 3 minuter. Blanda i broccolin och pastan och låt allt bli genomvarmt. Ringla över resterande ingefärssås.
KYCKLING MED BROCCOLIPASTA OCH PEPPARFRUKT
4 portioner
3 msk skalad, riven ingefära
1½ msk sesamolja
3/4 dl japansk soya
1 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
280 g pasta
2 stora kycklingfiléer, 300 g
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
2 msk olivolja
500 g broccolibuketter, frysta och tinade
eller färska och förvällda
salt
Blanda ingefära, sesamolja, soya, vinäger och socker. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten.
Fräs kycklingen i oljan ca 10 minuter. Krydda med 1 krm salt. Tillsätt vitlök, pepparfrukt och hälften av ingefärssåsen och fräs ca 3 minuter. Blanda i broccolin och pastan och låt allt bli genomvarmt. Ringla över resterande ingefärssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar