torsdag 16 juli 2015

Grillad biff med kaprisvinägrett och grönsallad

GRILLAD BIFF MED KAPRISVINÄGRETT
OCH GRÖNSALLAD

Riktigt gott kött med fina grönsaker som får smak av en smörvinägrett med kapris - underbart! Kanske ett gott surdegsbröd till?

4 portioner

150 g haricots verts
4 tomater
2 dl hackad slätbladig persilja, ca 2 krukor
2 msk smör eller margarin
2 msk olivolja
3 tsk vitvinsvinäger
½ citron, ca 2 msk färskpressad juice
4 msk kapris
½ tsk flingsalt
1 krm + 2 krm nymalen svartpeppar
500 g utskuren biff i skivor
1 tsk salt
blandade salladsblad (jag köper aldrig
i påse p g a bakterierisken för min njure)
½ citron i klyftor


Skär bönorna i 1 cm långa bitar. Kärna ur och tärna tomaterna. Plocka och hacka persiljan. Smält matfett och olivolja i en stekpanna och tillsätt vinäger, citronsaft och kapris. Vänd grönsakerna i blandningen och fräs 3 minuter. Strö över flingsalt och peppra.

Banka ut biffarna en aning. Salta och peppra och grilla ca 3 minuter per sida. Vänd inte för ofta, utan låt köttet få en riktigt god grillyta. Toppa biffarna med kaprisvinägretten och de varma grönsakerna. Servera med grönsallad och citronklyftor och riv ev över citronskal vid serveringen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar