FÄRSKPOTATIS MED RÄKRÖRA
Små mjuka potatisar toppade med det godaste man kan äta - räkor och löjrom. (Säger de som kan äta det, ja!)
4 portioner
12 färskpotatisar
1 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 kruka dill
200 g skalade räkor
1½ dl keso
1 rödlök
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
4 msk löjrom eller annan röd rom
½ citron
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Hacka hälften av dillen och blanda med potatisen. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka mitt i ugnen ca 30 minuter, tills potatisarna har fått fin färg och känns mjuka och krämiga inuti.
Blanda räkor och keso. Hacka resten av dillen och skala och finhacka rödlöken. Blanda dillen och hälften av löken med räkorna.
Skär ett kryss i varje potatis och tryck till så att potatisen öppnar sig litet. Fyll öppningen med räkröra och toppa med rom och lök. Servera med citronklyftor.
Små mjuka potatisar toppade med det godaste man kan äta - räkor och löjrom. (Säger de som kan äta det, ja!)
4 portioner
12 färskpotatisar
1 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 kruka dill
200 g skalade räkor
1½ dl keso
1 rödlök
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
4 msk löjrom eller annan röd rom
½ citron
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Hacka hälften av dillen och blanda med potatisen. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka mitt i ugnen ca 30 minuter, tills potatisarna har fått fin färg och känns mjuka och krämiga inuti.
Blanda räkor och keso. Hacka resten av dillen och skala och finhacka rödlöken. Blanda dillen och hälften av löken med räkorna.
Skär ett kryss i varje potatis och tryck till så att potatisen öppnar sig litet. Fyll öppningen med räkröra och toppa med rom och lök. Servera med citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar