RABARBERSYLT MED JORDGUBBAR
3 - 4 burkar
500 g rabarber
1 l färska jordgubbar, ca 500 g
1½ kg socker
1 flaska flytande fruktpektin, 180 ml
Tvätta och skiva rabarbern tunt. Snoppa jordgubbarna och skiva dem. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull. Låt safta sig några minuter och koka upp sakta. Späd med litet vatten om frukten inte saftar sig tillräckligt. Höj värmen och stormkoka rejält 1 minut.
Ta grytan från värmen och skumma sylten. Rör ned pektinet. Fortsätt att röra under 5 minuter och häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.
Skölj gärna burkarna med en lösning av natriumbensoat, t ex Atamon. Det minskar risken för att sylten möglar.
3 - 4 burkar
500 g rabarber
1 l färska jordgubbar, ca 500 g
1½ kg socker
1 flaska flytande fruktpektin, 180 ml
Tvätta och skiva rabarbern tunt. Snoppa jordgubbarna och skiva dem. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull. Låt safta sig några minuter och koka upp sakta. Späd med litet vatten om frukten inte saftar sig tillräckligt. Höj värmen och stormkoka rejält 1 minut.
Ta grytan från värmen och skumma sylten. Rör ned pektinet. Fortsätt att röra under 5 minuter och häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.
Skölj gärna burkarna med en lösning av natriumbensoat, t ex Atamon. Det minskar risken för att sylten möglar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar