lördag 27 juni 2015

Rabarbersylt med jordgubbar

RABARBERSYLT MED JORDGUBBAR

3 - 4 burkar

500 g rabarber
1 l färska jordgubbar, ca 500 g
1½ kg socker
1 flaska flytande fruktpektin, 180 ml


Tvätta och skiva rabarbern tunt. Snoppa jordgubbarna och skiva dem. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull. Låt safta sig några minuter och koka upp sakta. Späd med litet vatten om frukten inte saftar sig tillräckligt. Höj värmen och stormkoka rejält 1 minut.

Ta grytan från värmen och skumma sylten. Rör ned pektinet. Fortsätt att röra under 5 minuter och häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.

Skölj gärna burkarna med en lösning av natriumbensoat, t ex Atamon. Det minskar risken för att sylten möglar.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar