lördag 27 juni 2015

Krämig morotssoppa

KRÄMIG MOROTSSOPPA

En härlig soppa med mild smak. Vallmofröna ger en spännande, oväntad smak åt soppan.

4 personer

1 liten gul lök
500 g morötter
3 msk smör eller margarin
1 hönsbuljongtärning
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt, nymalen svartpeppar
2 salladslökar
blå vallmofrön


Skala och skiva lök och morötter. Fräs i matfett i en gryta på låg värme några minuter. Häll på vatten så att det precis täcker och smula ned buljongtärningen. Koka under lock ca 15 minuter tills morötterna är mjuka. Mixa till en slät puré med stavmixer.

Vispa i mjölk och vispgrädde och smaka av med salt och svartpeppar. Finstrimla salladslökarna och toppa med löken och gärna blå vallmofrön.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar