DAGENS RECEPT 15-06-26
ÄNNU FLER SOMMARDRINKAR!
Bjud på en svalkande drink och njut medan solen går ned. Skön lyx i junikvällen!
Jordgubbs- och limebål
10 - 12 personer
600 g jordgubbar
skal och saft av 2 limefrukter
2 l vatten
2 l socker
1 lime i skivor
isbitar
Skiva jordgubbarna. Riv skalet och pressa saften ur limefrukterna. Koka upp vatten och socker under omrörning tills sockret löst sig. Lägg i de skivade jordgubbarna men spara några till dekoration. Tillsätt limeskal och -saft. Koka upp och ta sedan grytan från värmen. Låt kallna.
Sila ned saften i en bålskål. Låt droppa av ordentligt och pressa försiktigt ut så mycket saft som möjligt. Lägg i de sparade jordgubbsskivorna, den skivade limen och is i bålen strax före servering.
Ananascooler
Detta är en uppfriskande och fruktig drink, inte för söt.
1 glas
1½ cl vodka
1½ cl Cointreau
5 cl ananasjuice
sodavatten
is
Blanda vodka, apelsinlikör och ananasjuice i ett generöst glas. Fyll upp med is och sodavatten och dekorera med en liten klyfta färsk ananas.
Hallonmartini
1 glas
is
4 cl vodka
1 cl hallonlikör, t ex Chambord
Black Raspberry
8 cl tranbärsjuice
1½ cl färskpressad limesaft
Fyll en shaker till hälften med is. Fyll på med vodka, hallonlikör, tranbärsjuice och limesaft. Skaka väl och häll upp i ett martiniglas. Dekorera med ett hallon och servera genast.
Läskande melonsoda
6 personer
½ vattenmelon, urkärnad
5 dl sodavatten
2 dl äppel- och päronjuice
is
Skala vattenmelonen. Skär fruktköttet i bitar. Mixa till en slät puré i matberedare och sila ned i en skål. Häll den silade purén i en kanna och tillsätt sodavatten och äppel- och päronjuice samt is. Rör om och servera direkt.
Passionssoda med röda bär
4 personer
2 passionsfrukter
8 dl passionsfruktläsk
saft av 1 citron
is
röda bär till garnering, t ex vinbär
Gröp ur passionsfrukterna och fördela innehållet i 4 glas. Häll upp läsken i en kanna och smaksätt med citronsaften. Tillsätt gärna litet i taget och smaka av, så att läsken inte blir för syrlig. Häll upp i glasen och dekorera gärna med några röda bär, t ex vinbär. Servera genast.
ÄNNU FLER SOMMARDRINKAR!
Bjud på en svalkande drink och njut medan solen går ned. Skön lyx i junikvällen!
Jordgubbs- och limebål
10 - 12 personer
600 g jordgubbar
skal och saft av 2 limefrukter
2 l vatten
2 l socker
1 lime i skivor
isbitar
Skiva jordgubbarna. Riv skalet och pressa saften ur limefrukterna. Koka upp vatten och socker under omrörning tills sockret löst sig. Lägg i de skivade jordgubbarna men spara några till dekoration. Tillsätt limeskal och -saft. Koka upp och ta sedan grytan från värmen. Låt kallna.
Sila ned saften i en bålskål. Låt droppa av ordentligt och pressa försiktigt ut så mycket saft som möjligt. Lägg i de sparade jordgubbsskivorna, den skivade limen och is i bålen strax före servering.
Ananascooler
Detta är en uppfriskande och fruktig drink, inte för söt.
1 glas
1½ cl vodka
1½ cl Cointreau
5 cl ananasjuice
sodavatten
is
Blanda vodka, apelsinlikör och ananasjuice i ett generöst glas. Fyll upp med is och sodavatten och dekorera med en liten klyfta färsk ananas.
Hallonmartini
1 glas
is
4 cl vodka
1 cl hallonlikör, t ex Chambord
Black Raspberry
8 cl tranbärsjuice
1½ cl färskpressad limesaft
Fyll en shaker till hälften med is. Fyll på med vodka, hallonlikör, tranbärsjuice och limesaft. Skaka väl och häll upp i ett martiniglas. Dekorera med ett hallon och servera genast.
Läskande melonsoda
6 personer
½ vattenmelon, urkärnad
5 dl sodavatten
2 dl äppel- och päronjuice
is
Skala vattenmelonen. Skär fruktköttet i bitar. Mixa till en slät puré i matberedare och sila ned i en skål. Häll den silade purén i en kanna och tillsätt sodavatten och äppel- och päronjuice samt is. Rör om och servera direkt.
Passionssoda med röda bär
4 personer
2 passionsfrukter
8 dl passionsfruktläsk
saft av 1 citron
is
röda bär till garnering, t ex vinbär
Gröp ur passionsfrukterna och fördela innehållet i 4 glas. Häll upp läsken i en kanna och smaksätt med citronsaften. Tillsätt gärna litet i taget och smaka av, så att läsken inte blir för syrlig. Häll upp i glasen och dekorera gärna med några röda bär, t ex vinbär. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar