fredag 26 juni 2015

Dagens recept: Ännu fler sommardrinkar!

DAGENS RECEPT 15-06-26


ÄNNU FLER SOMMARDRINKAR!

Bjud på en svalkande drink och njut medan solen går ned. Skön lyx i junikvällen!


Jordgubbs- och limebål

10 - 12 personer

600 g jordgubbar
skal och saft av 2 limefrukter
2 l vatten
2 l socker
1 lime i skivor
isbitar


Skiva jordgubbarna. Riv skalet och pressa saften ur limefrukterna. Koka upp vatten och socker under omrörning tills sockret löst sig. Lägg i de skivade jordgubbarna men spara några till dekoration. Tillsätt limeskal och -saft. Koka upp och ta sedan grytan från värmen. Låt kallna.

Sila ned saften i en bålskål. Låt droppa av ordentligt och pressa försiktigt ut så mycket saft som möjligt. Lägg i de sparade jordgubbsskivorna, den skivade limen och is i bålen strax före servering.


Ananascooler

Detta är en uppfriskande och fruktig drink, inte för söt.

1 glas

1½ cl vodka
1½ cl Cointreau
5 cl ananasjuice
sodavatten
is


Blanda vodka, apelsinlikör och ananasjuice i ett generöst glas. Fyll upp med is och sodavatten och dekorera med en liten klyfta färsk ananas.


Hallonmartini

1 glas

is
4 cl vodka
1 cl hallonlikör, t ex Chambord
Black Raspberry
8 cl tranbärsjuice
1½ cl färskpressad limesaft


Fyll en shaker till hälften med is. Fyll på med vodka, hallonlikör, tranbärsjuice och limesaft. Skaka väl och häll upp i ett martiniglas. Dekorera med ett hallon och servera genast.


Läskande melonsoda

6 personer

½ vattenmelon, urkärnad
5 dl sodavatten
2 dl äppel- och päronjuice
is


Skala vattenmelonen. Skär fruktköttet i bitar. Mixa till en slät puré i matberedare och sila ned i en skål. Häll den silade purén i en kanna och tillsätt sodavatten och äppel- och päronjuice samt is. Rör om och servera direkt.


Passionssoda med röda bär

4 personer

2 passionsfrukter
8 dl passionsfruktläsk
saft av 1 citron
is
röda bär till garnering, t ex vinbär


Gröp ur passionsfrukterna och fördela innehållet i 4 glas. Häll upp läsken i en kanna och smaksätt med citronsaften. Tillsätt gärna litet i taget och smaka av, så att läsken inte blir för syrlig. Häll upp i glasen och dekorera gärna med några röda bär, t ex vinbär. Servera genast.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar