torsdag 25 juni 2015

Kalasfras i glas

KALASFRAS I GLAS

Kan förberedas fram till "sammanslagningen".

4 portioner

1 l blandade röda bär, t ex jordgubbar,
hallon och röda vinbär

Smultäcke:
75 g smält smör eller margarin
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl farin
2 msk ljus sirap

Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker


Sätt ugnen på 200 grader.

Smultäcke:
Blanda alla ingredienser och strö smulorna på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna. Blanda bären.

Gräddyoghurt:
Vispa grädden tjock och blanda den med yoghurt, vanilj- och florsocker.

Servering:
Varva bär, smulor och gräddyoghurt i glasen. Toppa med en klick gräddyoghurt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar