KALASFRAS I GLAS
Kan förberedas fram till "sammanslagningen".
4 portioner
1 l blandade röda bär, t ex jordgubbar,
hallon och röda vinbär
Smultäcke:
75 g smält smör eller margarin
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl farin
2 msk ljus sirap
Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smultäcke:
Blanda alla ingredienser och strö smulorna på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna. Blanda bären.
Gräddyoghurt:
Vispa grädden tjock och blanda den med yoghurt, vanilj- och florsocker.
Servering:
Varva bär, smulor och gräddyoghurt i glasen. Toppa med en klick gräddyoghurt.
Kan förberedas fram till "sammanslagningen".
4 portioner
1 l blandade röda bär, t ex jordgubbar,
hallon och röda vinbär
Smultäcke:
75 g smält smör eller margarin
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl farin
2 msk ljus sirap
Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smultäcke:
Blanda alla ingredienser och strö smulorna på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna. Blanda bären.
Gräddyoghurt:
Vispa grädden tjock och blanda den med yoghurt, vanilj- och florsocker.
Servering:
Varva bär, smulor och gräddyoghurt i glasen. Toppa med en klick gräddyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar