lördag 11 april 2015

Dagens recept: Lax på bädd av mandelspenat

DAGENS RECEPT 15-04-11


LAX PÅ BÄDD AV MANDELSPENAT

Vårens lax serveras med en sås som smakar dill och curry.

4 portioner

4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
25 g mandelspån
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin
200 g bladspenat
2 dl crème fraîche
2 krm salt
2 msk hackad dill
½ tsk curry


Rosta mandeln i en torr, varm stekpanna tills den blir ljusbrun. Ta upp den. Krydda laxen med salt och peppar och stek den i matfett i stekpannan, ca 5 minuter per sida. Ta upp laxen och fräs spenaten hastigt i matfett. Lägg laxen på spenaten och strö över mandeln. Värm crème fraîche i en kastrull och rör ned salt, hackad dill och curry. Servera laxen med såsen och kokt potatis.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar