DAGENS RECEPT 15-04-11
LAX PÅ BÄDD AV MANDELSPENAT
Vårens lax serveras med en sås som smakar dill och curry.
4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
25 g mandelspån
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin
200 g bladspenat
2 dl crème fraîche
2 krm salt
2 msk hackad dill
½ tsk curry
Rosta mandeln i en torr, varm stekpanna tills den blir ljusbrun. Ta upp den. Krydda laxen med salt och peppar och stek den i matfett i stekpannan, ca 5 minuter per sida. Ta upp laxen och fräs spenaten hastigt i matfett. Lägg laxen på spenaten och strö över mandeln. Värm crème fraîche i en kastrull och rör ned salt, hackad dill och curry. Servera laxen med såsen och kokt potatis.
LAX PÅ BÄDD AV MANDELSPENAT
Vårens lax serveras med en sås som smakar dill och curry.
4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
25 g mandelspån
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin
200 g bladspenat
2 dl crème fraîche
2 krm salt
2 msk hackad dill
½ tsk curry
Rosta mandeln i en torr, varm stekpanna tills den blir ljusbrun. Ta upp den. Krydda laxen med salt och peppar och stek den i matfett i stekpannan, ca 5 minuter per sida. Ta upp laxen och fräs spenaten hastigt i matfett. Lägg laxen på spenaten och strö över mandeln. Värm crème fraîche i en kastrull och rör ned salt, hackad dill och curry. Servera laxen med såsen och kokt potatis.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar