DAGENS RECEPT 15-04-10
CRÊPES MED LIMEMARINERADE JORDGUBBAR
Servera med jordgubbsglass.
4 portioner
Pannkakor (ca 12 st)
3 ägg
2½ dl vetemjöl
4 1/4 dl mjölk
1 msk socker
1 krm salt
smör eller margarin till stekning
Limemarinerade jordgubbar:
2 lime
½ dl socker
1 l jordgubbar
Till servering:
jordgubbsglass
Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt vetemjölet, hälften av mjölken, sockret och saltet. Vispa smeten slät och vispa i resten av mjölken. Grädda pannkakorna i en pannkakaslagg med matfett. De som inte går åt kan ätas kalla med sylt en annan dag.
Skölj limefrukterna och riv av det yttersta gröna skalet. Pressa ur saften och blanda den med rivet skal och socker. Skölj och skiva jordgubbarna och vänd varsamt ned dem. Låt stå svalt minst 1 timme. Rör runt försiktigt före serveringen.
Servera pannkakorna med de limemarinerade jordgubbarna och jordgubbsglass.
CRÊPES MED LIMEMARINERADE JORDGUBBAR
Servera med jordgubbsglass.
4 portioner
Pannkakor (ca 12 st)
3 ägg
2½ dl vetemjöl
4 1/4 dl mjölk
1 msk socker
1 krm salt
smör eller margarin till stekning
Limemarinerade jordgubbar:
2 lime
½ dl socker
1 l jordgubbar
Till servering:
jordgubbsglass
Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt vetemjölet, hälften av mjölken, sockret och saltet. Vispa smeten slät och vispa i resten av mjölken. Grädda pannkakorna i en pannkakaslagg med matfett. De som inte går åt kan ätas kalla med sylt en annan dag.
Skölj limefrukterna och riv av det yttersta gröna skalet. Pressa ur saften och blanda den med rivet skal och socker. Skölj och skiva jordgubbarna och vänd varsamt ned dem. Låt stå svalt minst 1 timme. Rör runt försiktigt före serveringen.
Servera pannkakorna med de limemarinerade jordgubbarna och jordgubbsglass.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar