DAGENS RECEPT 15-04-09
KIKÄRTSBIFFAR MED MOROTSTZATZIKI
Enkla att laga och goda att äta både varma och kalla. Gör gärna dubbel sats för att ta med i matlådan en annan dag.
4 portioner
1 burk kikärter, ca 400 g
1 dl mjölk
1 purjolök
1 msk majsstärkelse
1 kruka persilja
15 g smör eller margarin
Morotstzatziki:
2 dl turkisk mezeyoghurt
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skölj kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärterna och blanda dem, purjolök, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i matfett i en panna några minuter på varje sida.
Rör ihop alla ingredienserna till tzatzikin. Servera biffarna med tzatzikin och kokt ris, gärna blandat med lättkokta grönsaker.
KIKÄRTSBIFFAR MED MOROTSTZATZIKI
Enkla att laga och goda att äta både varma och kalla. Gör gärna dubbel sats för att ta med i matlådan en annan dag.
4 portioner
1 burk kikärter, ca 400 g
1 dl mjölk
1 purjolök
1 msk majsstärkelse
1 kruka persilja
15 g smör eller margarin
Morotstzatziki:
2 dl turkisk mezeyoghurt
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skölj kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärterna och blanda dem, purjolök, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i matfett i en panna några minuter på varje sida.
Rör ihop alla ingredienserna till tzatzikin. Servera biffarna med tzatzikin och kokt ris, gärna blandat med lättkokta grönsaker.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar