onsdag 15 april 2015

Dagens recept: Farmors söndagsjärpar

DAGENS RECEPT 15-04-15


FARMORS SÖNDAGSJÄRPAR

Här är ett fint recept på gammaldags, goda rulader av kalv eller fläsk, som tack vare sin speciella kryddning och mustigt läckra sås får en spännande smak av vilt.

4 personer

8 tunna skivor av kalvinnanlår, skinka
eller magert bogfläsk, ca 600 g
salt, vitpeppar
smör eller margarin till stekning
1 - 1½ dl rödvin
2 dl tjock grädde
(1 msk vetemjöl)
3 tomater

Fyllning:
3 msk tomatpuré
3 msk skorpmjöl
1 msk finhackad röd paprika
2 msk finhackad gul lök
2 msk finklippt persilja
2 msk rårivet selleri
8 krossade enbär
knappt 1 dl grädde


Platta ut köttskivorna och putsa dem. Krydda lätt med salt och peppar. Blanda ihop fyllningen och bred ut den jämnt över skivorna. Rulla ihop dem så fast som möjligt och fäst ihop med tandpetare. Bryn järparna fint runt om, späd med rödvin och låt dem puttra möra under lock ca 30 minuter.

Tillsätt grädden mot slutet av efterstekningen, red ev såsen med 1 msk vetemjöl utrört i litet av grädden och smaka av.

Servera med skållade, flådda och klyftade tomater, kokt ris eller brynt potatis och sallad.


 

1 kommentar:

  1. Hej!
    Fick det här receptet av en arbetskamrat som i sin tur fått det av sin svärmor. När jag skulle laga rätten hittade jag inte receptet utan googlade och hittade ditt! Det är en fantastisk maträtt som gillas av både unga o gamla. Efter fortsatt letande fann jag mitt recept och det är exakt samma! 5stjärnor!

    SvaraRadera