DAGENS RECEPT 15-04-16
MEXIKANSK BIFF
En riktig köttbit som smakar spännande exotiskt, starkt och gott med sina färgglada tillbehör. Lägg gärna upp den portionsvis och komplettera med sprödvärmda potatischips eller vitt bröd. Rödvin eller öl passar att dricka till.
4 personer
4 skivor mör biff, ca 1½ cm tjocka
salt, svartpeppar
smör eller margarin till stekning
Tillbehör och garnityr:
4 stora gula lökar
1 grön paprika
chilisås
isbergssallad
stark riven ost
Skiva 1 - 1½ av lökarna lövtunt och ta isär dem till ringar, som läggs en stund i kallt, saltat vatten. Löken blir då mild i smaken och extra knaprig. Skär resten av löken i litet tjockare skivor och stek dem gyllenbruna. Skiva paprikan och strimla salladen.
Stek biffarna hastigt i het stekpanna med välbrynt matfett. Krydda och lägg upp dem med rå och stekt lök, chilisås, paprika och strimlad sallad med riven ost över.
MEXIKANSK BIFF
En riktig köttbit som smakar spännande exotiskt, starkt och gott med sina färgglada tillbehör. Lägg gärna upp den portionsvis och komplettera med sprödvärmda potatischips eller vitt bröd. Rödvin eller öl passar att dricka till.
4 personer
4 skivor mör biff, ca 1½ cm tjocka
salt, svartpeppar
smör eller margarin till stekning
Tillbehör och garnityr:
4 stora gula lökar
1 grön paprika
chilisås
isbergssallad
stark riven ost
Skiva 1 - 1½ av lökarna lövtunt och ta isär dem till ringar, som läggs en stund i kallt, saltat vatten. Löken blir då mild i smaken och extra knaprig. Skär resten av löken i litet tjockare skivor och stek dem gyllenbruna. Skiva paprikan och strimla salladen.
Stek biffarna hastigt i het stekpanna med välbrynt matfett. Krydda och lägg upp dem med rå och stekt lök, chilisås, paprika och strimlad sallad med riven ost över.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar