DAGENS RECEPT 15-04-17
MAJS GODA LÖRDAGSSOPPA
En soppa av den här karaktären kan bli förrätt i små portioner men passar också som ensamrätt. Till soppan är det gott med t ex gratinerade ostsmörgåsar, helst i munsbitsstorlek.
4 personer
1 stor kyckling på ca 1,2 kg
vatten, salt, vitpepparkorn
2 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 morot i bitar
1 purjolök i bitar
Soppa:
buljongen från kycklingkoket
2 purjolökar i skivor
1 röd paprika i strimlor
hackad persilja
Redning:
1 äggula
1 dl vispgrädde
Koka kycklingen i vatten med kryddor och grönsaker 45 - 60 minuter. Ta upp den och låt den svalna litet. Sila buljongen och häll tillbaka den i den rengjorda kstrullen.
Rensa upp kycklingen och skär ca hälften av köttet i strimlor eller bitar (spara resten till ytterligare en måltid, t ex ragu eller risotto). Lägg purjolök och paprika i soppan och låt koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kycklingköttet.
Rör ut äggulan med grädden och vispa ned redningen i soppan. Strö över persilja.
MAJS GODA LÖRDAGSSOPPA
En soppa av den här karaktären kan bli förrätt i små portioner men passar också som ensamrätt. Till soppan är det gott med t ex gratinerade ostsmörgåsar, helst i munsbitsstorlek.
4 personer
1 stor kyckling på ca 1,2 kg
vatten, salt, vitpepparkorn
2 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 morot i bitar
1 purjolök i bitar
Soppa:
buljongen från kycklingkoket
2 purjolökar i skivor
1 röd paprika i strimlor
hackad persilja
Redning:
1 äggula
1 dl vispgrädde
Koka kycklingen i vatten med kryddor och grönsaker 45 - 60 minuter. Ta upp den och låt den svalna litet. Sila buljongen och häll tillbaka den i den rengjorda kstrullen.
Rensa upp kycklingen och skär ca hälften av köttet i strimlor eller bitar (spara resten till ytterligare en måltid, t ex ragu eller risotto). Lägg purjolök och paprika i soppan och låt koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kycklingköttet.
Rör ut äggulan med grädden och vispa ned redningen i soppan. Strö över persilja.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar