fredag 17 april 2015

Dagens recept: Majs goda lördagssoppa

DAGENS RECEPT 15-04-17


MAJS GODA LÖRDAGSSOPPA

En soppa av den här karaktären kan bli förrätt i små portioner men passar också som ensamrätt. Till soppan är det gott med t ex gratinerade ostsmörgåsar, helst i munsbitsstorlek.

4 personer

1 stor kyckling på ca 1,2 kg
vatten, salt, vitpepparkorn
2 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 morot i bitar
1 purjolök i bitar

Soppa:
buljongen från kycklingkoket
2 purjolökar i skivor
1 röd paprika i strimlor
hackad persilja

Redning:
1 äggula
1 dl vispgrädde


Koka kycklingen i vatten med kryddor och grönsaker 45 - 60 minuter. Ta upp den och låt den svalna litet. Sila buljongen och häll tillbaka den i den rengjorda kstrullen.

Rensa upp kycklingen och skär ca hälften av köttet i strimlor eller bitar (spara resten till ytterligare en måltid, t ex ragu eller risotto). Lägg purjolök och paprika i soppan och låt koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kycklingköttet.

Rör ut äggulan med grädden och vispa ned redningen i soppan. Strö över persilja.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar