TUNNBRÖDSRULLE MED KORV,
PAPRIKASLAW OCH SENAPSMOS
4 personer
4 tunnbröd, 150 g
8 kabanosskorvar, 480 g
Paprikaslaw:
1 röd paprika
200 g vitkål
1 dl mager kvarg
Mos:
500 g potatis
1 dl mjölk
2 msk dijonsenap
salt, socker
Mos:
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten, låt vattnet rinna av och stöt potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och senap och vispa till ett luftigt mos. Krydda med ½ tsk salt.
Paprikaslaw:
Kärna ur paprikan och finstrimla den samt vitkålen på mandolin. Blanda grönsakerna med kvarg och krydda med ½ tsk salt och ½ tsk socker.
Stek eller grilla korven i stek- eller grillpanna. Fördela moset på tunnbröden, lägg på korven och klicka på paprikaslaw. Vik eller rulla ihop tunnbröden och servera genast.
Ur Allt om Mat nr 3/15
PAPRIKASLAW OCH SENAPSMOS
4 personer
4 tunnbröd, 150 g
8 kabanosskorvar, 480 g
Paprikaslaw:
1 röd paprika
200 g vitkål
1 dl mager kvarg
Mos:
500 g potatis
1 dl mjölk
2 msk dijonsenap
salt, socker
Mos:
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten, låt vattnet rinna av och stöt potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och senap och vispa till ett luftigt mos. Krydda med ½ tsk salt.
Paprikaslaw:
Kärna ur paprikan och finstrimla den samt vitkålen på mandolin. Blanda grönsakerna med kvarg och krydda med ½ tsk salt och ½ tsk socker.
Stek eller grilla korven i stek- eller grillpanna. Fördela moset på tunnbröden, lägg på korven och klicka på paprikaslaw. Vik eller rulla ihop tunnbröden och servera genast.
Ur Allt om Mat nr 3/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar